Belgisch drinken

Wij zijn volledige Belgisch, van A tot Z.

Kom gezellig iets (Belgisch) drinken

Ook de dranken zijn uiteraard van Belgische ondernemers of hebben minstens een hele Belgische rede om op onze kaart te staan. Zo hebben we vijf bieren op vat, Trippel Karmeliet, Leffe blond en bruin, Stella Artois, en Ginette pils (bio bier). Van het zeer hippe Ginette hebben we ook nog een tripel en fruitbier op fles, alles op een biologisch verantwoorde manier gefabriceerd.

Voor de frisdranken hebben we gekozen voor Roman. Deze familie runt al 14 generatie's een mooie brouwerij, en heeft dus ook zijn eigen frisdrank, gefabriceerd met bronwater uit de Vlaamsche Ardennen. Ontdek ook het zeer hippe Tao drinks, met vier natuurlijke energie varianten. En Lipton Ice tea is inderdaad van Unilever, dus helemaal niet Belgisch. Maar laat Ice tea op zich nu toch wel een Belgische uitvinding zijn, die door Lipton wereldwijd gecommercialiseerd werd (eere wie eere toekomt toch ?).

België heeft ook hele lekkere wijnen. Helaas zijn de Belgische exemplaren door de hoge productie kost vrij prijzig. Gelukkig vonden we wijndomein Croix d' Or in Frankrijk, en blijkt de eigenaar een Belg te zijn. Zo vonden en proefden we een zeer lekker Belgisch wijntje aan een betaalbare prijs. Le Couchon zorgt voor de bubbels (brut en rosé).

Voor de alcoholische dranken is het naast jenever even zoeken. We vonden beider Buffel gins (black en gewoon), Double You gin, Omerta rum en Wild Weasel Whisky uit Wilderen, en enkele frisse aperitiefdranken uit Leuven. Hoog tijd voor ons eigen gamma onder Rood Duvelke P by Très Belge. Hierover later meer.

Voor de koffie kozen we voor Rombouts. Met deze lekkernij maken we zelf onze Hasseltse koffie met Smeets hazelnoot, onze Belgian koffie met Smeets chocolade (what else ?), en zelfs een Belgian latte met Smeet vanille jenever.