Voorgevel

Het concept

Wij zijn volledige Belgisch, van A tot Z.

Let’s make Belgium great again.

Très Belge is niet het zoveelste Belgisch concept, wij gaan net die stap verder.

De laatste tijd wordt er al eens geklaagd over “apenland” België, en we kunnen enkel maar toegeven dat dit kleine landje met de hoogste loonkost en belastingen ter wereld op sommige gebieden wel wat bochten mist. Maar al bij al is het nog steeds zeer fijn wonen in België, en ondanks de hoge lasten hebben we nog steeds topbedrijven die dikwijls meespelen op wereldschaal.

Wist je dat ...

… de Belg Rudy Beckers eind jaren 80 als eerste parkeersensoren op zijn auto installeerde. Hij deed dit omdat zijn vrouw dan niet meer zou moeten uitstappen om aanwijzingen te geven tijdens het parkeren. We veronderstellen dat zowel zijn vrouw als de rest van de wereld hem nog steeds dankbaar zijn. Maar net als de uitvinder van de rolschaatsen vergat ook Rudy zijn sensoren te patenteren. Waar blijft die opleiding patenten aanvragen, VDAB?

Ondanks we een klein land zijn, hebben de Belgjes tal van wereldbekende uitvindingen op hun kerfstok. Iedereen kent chocolade, bier en wafels, en het grappige is dat dit nu net geen Belgische uitvindingen zijn :-) . Check de pagina "Wist-je-datjes" op deze site voor een kleine reis door de geschiedenis. Hoog tijd voor een beetje gezond chauvinisme. Très Belge werd volledig ingericht door onze zeer Belgische partners. Van de toog tot de verlichting, de kranen, de muziekinstallatie tot zelfs de toiletten, lavabo’s en kranen. Très Belge trekt een volledig Belgische menukaart en AL de dranken zijn van Belgische ondernemers of hebben een speciale connectie met België. Dan hebben we nog het bestek, de glazen en last but not least, zelfs de muziek is een ontdekking van de Belgische popgeschiedenis.

Eigen producten eerst, let’s make Belgium great again.

… de moeder van onze legendarische kunstschilder Pieter Paul Rubens van Kuringen was. De huidige Maria Pypelinckx straat in Kuringen werd later naar haar vernoemd.

Wist je dat ...