Voorgevel

Het concept

Wij zijn volledige Belgisch, van A tot Z.

Let’s make Belgium great again.

Très Belge is niet het zoveelste Belgisch concept, wij gaan net die stap verder.

De laatste tijd wordt er al eens geklaagd over “apenland” België, en we kunnen enkel maar toegeven dat dit kleine landje met de hoogste loonkost en belastingen ter wereld op sommige gebieden wel wat bochten mist. Maar al bij al is het nog steeds zeer fijn wonen in België, en ondanks de hoge lasten hebben we nog steeds topbedrijven die dikwijls meespelen op wereldschaal.

Wist je dat ...

… in 1961 de Turnhoutse gynaecoloog Ferdinand Peeters het medicament Anovlar op de markt bracht. Dit was de eerste anticonceptiepil die gezond en veilig genoeg was om wereldwijd in productie te brengen.

Ondanks we een klein land zijn, hebben de Belgjes tal van wereldbekende uitvindingen op hun kerfstok. Iedereen kent chocolade, bier en wafels, en het grappige is dat dit nu net geen Belgische uitvindingen zijn :-) . Check de pagina "Wist-je-datjes" op deze site voor een kleine reis door de geschiedenis. Hoog tijd voor een beetje gezond chauvinisme. Très Belge werd volledig ingericht door onze zeer Belgische partners. Van de toog tot de verlichting, de kranen, de muziekinstallatie tot zelfs de toiletten, lavabo’s en kranen. Très Belge trekt een volledig Belgische menukaart en AL de dranken zijn van Belgische ondernemers of hebben een speciale connectie met België. Dan hebben we nog het bestek, de glazen en last but not least, zelfs de muziek is een ontdekking van de Belgische popgeschiedenis.

Eigen producten eerst, let’s make Belgium great again.

… de oorsprong van muziekfestivals in hun huidige vorm terug gaat naar 1965. Jazz Bilzen aan het kasteel van Alden Biezen was toen één van de eerste en zeker het belangrijkste muziekfestival van Europa. In de nasleep is Torhout-Werchter (het latere Rock Werchter) opgestart en hebben bedrijven als Stage Co in no time wereldfaam verkregen in het bouwen van de mooiste en duurste podia ter wereld. Zo ontworpen zij oa podia voor wereldtournees van U2 en The Rolling Stones. 

Wist je dat ...