Voorgevel

Het concept

Wij zijn volledige Belgisch, van A tot Z.

Let’s make Belgium great again.

Très Belge is niet het zoveelste Belgisch concept, wij gaan net die stap verder.

De laatste tijd wordt er al eens geklaagd over “apenland” België, en we kunnen enkel maar toegeven dat dit kleine landje met de hoogste loonkost en belastingen ter wereld op sommige gebieden wel wat bochten mist. Maar al bij al is het nog steeds zeer fijn wonen in België, en ondanks de hoge lasten hebben we nog steeds topbedrijven die dikwijls meespelen op wereldschaal.

Wist je dat ...

… de Oerknaltheorie (of Big Bang Theorie) een ontdekking is van de Leuvense Priester-Professor Georges Lemaître. Dus toch één priester die niet in Adam en Eva geloofde.

Ondanks we een klein land zijn, hebben de Belgjes tal van wereldbekende uitvindingen op hun kerfstok. Iedereen kent chocolade, bier en wafels, en het grappige is dat dit nu net geen Belgische uitvindingen zijn :-) . Check de pagina "Wist-je-datjes" op deze site voor een kleine reis door de geschiedenis. Hoog tijd voor een beetje gezond chauvinisme. Très Belge werd volledig ingericht door onze zeer Belgische partners. Van de toog tot de verlichting, de kranen, de muziekinstallatie tot zelfs de toiletten, lavabo’s en kranen. Très Belge trekt een volledig Belgische menukaart en AL de dranken zijn van Belgische ondernemers of hebben een speciale connectie met België. Dan hebben we nog het bestek, de glazen en last but not least, zelfs de muziek is een ontdekking van de Belgische popgeschiedenis.

Eigen producten eerst, let’s make Belgium great again.

… ook bier GEEN Belgische uitvinding is. Simpelweg omdat bier na water de oudste drank ooit is, en België toen dus niet eens bestond. Er zijn recepten van 3900 voor Christus teruggevonden en er zijn vermoedens dat ze 4500 jaar voor Christus ook al bier zopen ;-). België staat wel bekend om zijn vele kwaliteitsbieren (meer dan 2000), en Inbev, onze huisbrouwerij, is intussen de grootste bierproducent ter wereld.

Wist je dat ...